Saturday, March 19, 2011

Što nam koči privredu? (Ratimir Softa)

3 comments:

  1. Možda je tu nešto retardirano a nije jasno odkle je reciklirano.

    Kako možete zloupotrebiti nečiji potpis sa špalte za tisak?
    Navedeni lik čiji potpis koristite nije autor teksta. U odrđenim okolnostima potpisivao je odobrenje za tisak i ovog tekstića među mnogima - list Arena ne znam tačno koja godina.
    Odakle vam pravo da nečiji potpis ovako izložite
    i učinite podložnim falsificiranu?

    ReplyDelete
  2. Poštovani Anonimni,
    kao što kaže natpis sa strane, na ovom blogu sve je reciklirano, a ponešto je retardirano (u smislu - blesavo i smešno). Pri izboru šta ćemo objaviti rukovodimo se isključivo ličnim osećajem - ono što nas je zasmejalo, šokiralo, oduševilo, to ćemo i skenirati iz starih novina i objaviti.
    Što se ovog teksta tiče, smatram ga sjajnim, i on nipošto ne potpada pod kategoriju "retardirano". Samoupravna ideja (i praksa), kao i njena propast, jeste veoma zanimljiv fenomen, iz koga bismo mogli dosta da naučimo, samo kada bi se neko danas time i bavio. No, da se vratim na temu.
    Potpis ispod teksta je potpis ispod teksta. Tako je objavljeno u Areni 1982. godine. Tako je i skenirano. Bilo mi je logično da je to potpis autora. Zar ne deluje tako? Ako znate pravog autora ovog teksta, molio bih vas da mi to dojavite.
    Što se tiče mogućnosti falsificiranja nečijeg potpisa - pa zar nije taj faksimil već objavljen, i to u visokotiražnom štampanom mediju? Ne treba ni pominjati da je mogućnost zloupotrebe uz pomoć nečijeg (tudjeg) potpisa danas stvarno malo verovatna.

    Žao mi je što sam izazvao negativnu reakciju kod Vas, mada i mi i dalje nije baš najjasnije - zašto? Da li ste vi navedeni Ratimir Softa, ili možda pravi autor teksta? Molim Vas da nam se ponovo javite.

    S poštovanjem,
    Retrozabavnik

    ReplyDelete
  3. Poštovani Retro zabavnik,

    posle sjajnog odgovora pošteno je da se javim još jednom.
    Nisam niti autor teksta niti autor potpisa. Ali sam istražila i saznala da je to jedna osoba. Penzionirani novinar. Ne voli publicitet ni u homeopatskim količinama. Kad sam pokazala vaš izbor,jedva se setio među hiljadama tekstova da bi to mogao biti njegov, ali se setio. I onda sa smeškom rekao: "Dobro je. Davno je bilo, ali neka se djeca igraju...".
    Pozdrav, Anonimna

    ReplyDelete